Samsung procesor u Audi automobilima

Samsungov Exynos procesor biće ugrađen u sljedećoj generaciji opreme za Audi.

Kompanija Samsung najavila je da će učestvovati u Audijevom Programu naprednih poluprovodnika (Progressive Semi Conductor Program) kao partner i dobavljač Exynos procesora.

Ovi procesori predstavljaju Samsungovo jedinstveno riješenje „System-on-Chip“ za Audijev sistem informativno-zabavne opreme za vozila.

Audi PSCP odnosno Progressive Semi Conductor Program pokrenut je 2010, nakon čega su brzo implementirane najnovije tehnologije koje zadovoljavaju najviše standarde otpornosti, performansi i kvaliteta za automobile. Kao ključni partner, Samsung će obezbjeđivati svoje Exynos procesore za sljedeću generaciju Audijevog IVI sistema.

Exynos procesori mogu istovremeno da upravljaju sa četiri različita domena i ekrana ugrađena u vozilo. Kvalitetna obrada podataka i grafička obrada uz pomoć Exynos procesora omogućavaju napredni grafički interfejs na ekranima, koji će korisnicima omogućiti još više uživanja tokom vožnje.

Od 2010. godine, Samsungovi Exynos procesori pokreću pametne uređaje najviših performansi, od pametnih telefona i laptopa do sistema za navigaciju.