Aplikacije koje pomažu za srećniji, zdraviji i produktivniji život

Sajt Inc.com nudi vam neke od aplikacija koje će vam olakšati život

Želite da razbistrite glavu.
Možda želite da meditirate, ali ne znate kako. Postoje aplikacije koje mogu da vam pomognu u tome, kao i da spavate bolje i da razbistrite glavu. To su Headspace, Calm, or Mindfulness Daily.

Želite da budete produktivniji.
Postoje aplikacije koje mogu da vam pomognu da se držite svoje „to-do“ liste, a to su Trello, Evernote, i Todoist. Možete da kontrolišete zadatke, da sačuvate inspirativne citate, upravljate projektima, i generalno bolje organizujete svoj rad.

Želite da se osjećate pozitivnije.
Ako je vaš telefon glavni izvor anksioznosti i stesa, možda ćete posumnjati da aplikacija može da smanji sve ove stvari. Ipak, u moru mejlova i lošeg sadržaja, internet može da pruži i mnogo pozitivnosti. Aplikacije Springpop donosi vam motivacione citate, dok Happify pruža igre sreće i aktivnosti koje su zasnovane na nauci.

Želite da budete zahvalniji.
Postoji bezbroj istraživanja koja pokazuju sve dobrobiti zahvalnosti. Nauka pokazuje da kada smo zahvalni to nam pomaže da imamo više empatije, smanjimo agresivno ponašanje, bolje spavamo, i otvoreniji smo prema ljudima.

Ako želite da budete svjesniji dobrih stvair koje se dešavaju oko vas, skinite aplikaciju koja će vam pomoći da snimate male stvari. Aplikacija kao što je Day One Journal dizajnirana je da vas ohrabri da više pišete, što će vam se kasnije pretvoriti u naviku, dok vam Momento omogućava da skladištite značajna iskustva. (BIZLife)