Prodaje se najskuplja kuća u SAD-u

 

Najskuplja kuća svih vremena koja se nalazi u Bel Airu, Los Angelesu prodaje se za 250 miliona dolara

Vlasnik ove luksuzne kuće je dizajner i tajkun Bruce Makowsky koji se obogatio se prodajom luksuznih imanja, ali i dizajnerskih torbica.

Vila se prostire na 3,5 hiljada metara kvadratnih. Uređena je ručno napravljenim luksuznim namještajem. Ima 12 spavaćih soba, 21 kupatilo, tri kuhinje, kuglanu, kino, bazen dug 25 metara s barom i sobu za slatkiše u kojoj se nalaze poslastice vrijednosti 200.000 dolara. Uz vilu dolazi i heliodrom, a tu je i kolekcija automobila vrijedna 30 miliona dolara i 130 umjetničkih djela.

U vili radi i živi sedam radnika koji su zaposleni na puno radno vrijeme. Osoba koja kupi vilu „dobija“ i radnike, a Makowsky će im izmiriti troškove plate i doprinosa za naredne dvije godine. Na izgradnji ove luksuzne vile radilo je 250 ljudi, a Malkowsky je lično birao svaki detalj.

Vlasnik tvrdi da već ima više desetina zainteresovanih kupaca, a čak i ako ne postigne traženu cijenu, njegovo imanje opet će ući u anale kao najskuplje u američkoj istoriji. Dosadašnji „rekorder“ je vila je od 195 miliona dolara u Palm Biču.