Vegafruit nastavlja pohod na strana tržišta: Swity stigao u Dubai

Prve količine Swity sokova isporučene su u zemlje Arapskog zaliva i već se nalaze u poznatom Geant Hipermarketu u Dubaiju

Bosanskohercegovački prerađivač voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca, vlasnik poznatih Vegafruitovih brendova, nakon pokretanja proizvodnje nastavlja sa otvaranjem novih stranih tržišta, ali i sa kontinuitetom širenja već osvojenih za svoje Swity sokove, Fruby džemove i Vegy pasterizirano povrće.

– Osim tržišta zemalja Arapskog zalivva, otvorili smo tržište HORECA-e u Hrvatskoj ušavši sa našim brendovima Vegy i Fruby u luksuzne hotele na Jadranskoj obali. Bilježimo trakođe ponovljenu kupovinu tržištima kao što su Njemačka, Slovenija, Crna Gora, sa perspektivom daljeg širenja asortimana na tržištima SAD-a, Danske, Švajcarske, i drugih zemalja – izjavio je Haris Salihbašić direktor Swity d.o.o.

Nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brendova, investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, i na taj način spasila radna mjesta.

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontrolisanog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.

Trenutno od proizvodnje u ovoj fabrici živi 70 radnika i njihovih porodica, ali i nekoliko hiljada kooperanata. U prošloj godini otkupljeno je oko 4.000 tona voća i povrća.