Violetini proizvodi na policama austrijskog Spara

Violeta iz Gruda i austrijski Spar potpisali su ugovor kojim će na policama Spara početkom aprila biti plasirani Violetini proizvodi, čime je Violeta postala prvi brend s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na austrijskom tržištu

Tim povodom Violetu je u srijedu posjetio i austrijski ambasador Martin Paamer koji je sa Petrom Ćorlukom, predsjednikom Uprave Violete, obišao novu fabriku dječjih pelena, tekućih deterdženata i omekšivača.

Paamer je istakao kako je pozitivno iznenađen svim što je vidio u fabrici, smatra da je to veliki doprinos bh. društvu i kako je sad najbitnije stvoriti pozitivnu sliku o Bosni i Hercegovini, o proizvodima koji se u njoj proizvode i dodao da će to biti prioritetna zadaća njegovog mandata.

Violeta je na tržištu Europske unije prisutna već duži niz godina, u Hrvatskoj ima i proizvodnju, dok je u Sloveniji zastupljena distribucija. Na Sloveniju i saradnju sa Intersparom koji je prepoznao njihovu kvalitetu su izuzetno ponosni, jer im je to otvorilo vrata za saradnju s austrijskim Sparom.

Kako je istakao Ćorluka, to je velik izazov ali i obaveza jer je konkurencija velika, potrošači su zahtjevniji, ali smatra kako su sve kriterije zadovoljili kako na bh. tržištu gdje imaju najveće udjele tako i na evropskom tržištu gdje se još probijaju. Za početak će biti isporučivano 10-15 kamiona robe koja će ići kao test za opipavanje pulsa austrijskih potrošača i od njihovog zadovoljstva zavisiti daljnja saradnja. Nadaju se dobrim rezultatima, a u planu je i intenzivno širenje i na ostale zemlje regije.