Najvažniji sajam industrije u svijetu: Među izlagačima i firme iz BiH

Najveći svjetski sajam industrijske tehnologije Hannover Messe 2017 počinje danas, a posjetiocima Sajamskog centra u tom njemačkom gradu će se do 28. aprila predstaviti ukupno 6.500 kompanija iz 70 država

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine po deveti put organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na sajmu Hannover Messe. Ovogodišnja tema sajma u Hannoveru je “Integracija industrije – Stvaranje nove vrijednosti“, a država partner sajma je Poljska.

Organizatori i ove godine očekuju više od 200.000 posjetilaca iz više od 80 država svijeta. Više od 95 posto posjetilaca sajma su ljudi iz svijeta industrije.

Hannover Meese okuplja male i srednje preduzetnike, ali i vodeće kompanije svjetske industrije poput Applea, Faxconna, Microsofta, Volkswagena.

Prošle godine su sajam otvorili tadašnji američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel, a oboje su tom prilikom rekli da je to najvažniji sajam industrije u svijetu.

Sajam u Hannoveru velika je poslovna prilika, a organizatori su saopštili kako je prošle godine sklapanjem poslovnih dogovora na sajmu stvorena prilika za otvaranje 5,5 miliona novih radnih mjesta širom svijeta.