Viber uveo reklame

Prošle godine se pojavila vijest da Viber uvodi nenametljive i diskretne reklame u svoju aplikaciju, što su nedugo zatim i demantovali riječima da neće uvoditi nikakvu vrstu reklama u pozive i poruke

Međutim, nešto se od tada promijenilo, jer su reklame stigle. U objašnjenju unutar same aplikacije stoji da će to biti samo određene vrste sadržaja, koji se odnose Viber proizvode, brendirane stikere, partnere i servise i proizvode trećih strana, koji su uvijek označeni sa Sponsored tagom.

Reklame se biraju da predstavljaju najrelevantnije podatke za svakog korisnika, na osnovu aktivnosti na Viberu, podataka koje je korisnik dao Viberu i odnosa ka reklamnim partnerima. Ako ste uključili lokaciju na telefonu, to će takođe biti iskorišćeno za prikazivanje što relevantnijih reklama.

Reklame se pojavljuju nakon svakog obavljenog besplatnog poziva i nije ih moguće isključiti, ali je bitno napomenuiti da se personalizacija može deaktivirati, te ćete viđati generičke reklame umjesto personalizovanih.