Kinezi snimili film o Stefanu Marberiju

SHOWBIZ

Bio je košarkaški reprezentativac SAD na Olimpijskim igrama u Atini, dvaput učesnik Ol-stara, igrao za Minesotu, Netse, Sanse, Nikse i Seltikse, a onda je 2009, kao 32-godišnjak, riješio da ga kaže zbogom NBA ligi. Ne i košarci. Stefan Marberi se otisnuo u Kinu i postao još veća zvijezda nego što je bio u Americi

Igrao je po sezonu za Šanđi, pa sa Fošan, a svoju novu mladost pronašao je u pekinškim Patkama, u kojima je od 2011. do sada triput osvojio titulu prvaka Kine, zemlje koja obožava košarku.

Marberijeva popularnost, a u kineskom šampionatu je imao i sezone sa 29,5 poena po meču, ne pada iako je sada 40-godišnjak. Da li će karijeru košarkaša nastaviti, pitanje je posle prekida saradnje sa Peking Patkama, ali mu se filmska smiješi.

Kinezi su upravo i snimili film o životu Stefana Marberija, u julu će početi njegovo prikazivanje, a nekadašnjeg NBA, a sada asa u najmnogoljudnijoj državi svijeta glumi, upravo, Stefon Marberi.

U najavi filma „Moja druga kuća“ navodi se da je jedan od aktera i Alen Ajverson, ali njega nema u promotivnom snimku koji, na prilično interesantan način, najavljuje ovu filmsku priču o Marberijevom životnom putu.