Neobična stolica sa istorijom u svijetu filma

SHOWBIZ

Stolica koja se proslavila u filmu o Džejms Bondu, The Spy Who Loved Me, a koja je djelo danskog dizajnera Vernera Pantona, dobila novi život…

Danski brend Montana ponovo predstavlja Pantonova sistem za sjedenje, koji je bio odabran za zlikovca iz prethodno pomenutog filma, Karla Stromberga. Ovaj sistem je predstavljen tokom sajma namještaja Salone del Mobile. Verner Panton, koji je poznat kao tvorac Panton stolice i Panthella lampe, originalno je razvio Pantonova sistem za Varna, danski restoran koji se proslavio tokom sedamdesetih godina, zbog snažnih boja, odvažnih oblika i interesantnog dezena u dizajnu svog enterijera.

Filmsko debitovanje stolice zacementiralo je njen status kao ikone danskog dizajna namještaja. Pantonova posjeduje interesantne jedinstvene osobine, od kojih je jedna njen zaobljeni ram, napravljen od savijenog čelika. Postoje tri različite verzije, koje mogu biti grupisane, kako bi formirale interesantne geometrijske oblike, uključujući krugove, talase i S oblik.

Linear je sjedište koje nas najviše podsjeća na tipičnu formu stolice, sa nježno zaobljenim naslonom i sjedištem koje je savršeno udobno. Convex je sa druge strane sličan Linear modelu, sa akcentovanijom formom koja stvara snažnije obline, dok je Concave obrnuti model, sa naslonom i sjedištem koji se uvijaju prema napred, umesto nazad.

Stolice su dostupne u dva finiša, u formi prirodnog hroma ili lakiranih varijanti, a prateći jastučići su dostupni u verzijama od kože, pliša ili Kvadrat tkanine, sa osam opcija po pitanju boja.