Samsung će u iPhone uložiti 21 milijardu dolara

Investicije

Novi iPhone, koji će biti kruna desetogodišnjeg Apple smartfon uspjeha, koštaće Samsung 21 milijardu dolara, ali će se isplatiti

Dok na tržištu smartfona biju najžešće bitke u pozadini sarađuju i Samsung je oduvijek bio jedan od najvažnijih Apple snabdjevača što se tiče čipova, memorije, ekrana i drugih komponenti. Ta saradnja će se nastaviti i dalje i mada Samsung više ne izrađuje Ax čipove za iPhone i iPad, Samsung će biti glavni snabdjevač Apple kompanije za nove OLED ekrane, koji će biti ključan adut novog iPhone slavljeničkog modela.

Prema procurjelim detaljima, koje su objavili mnogi pouzdani svjetski IT mediji, Samsung bi trebalo da do kraja 2018. godine isporuči 180 MILIONA OLED EKRANA kompaniji Apple. To je vanserijski posao, za koji će Samsung morati da uloži vanserijski novac. Tačnije, 21 milijardu dolara, za dvije fabrike koje će proizvodite toliko OLED ekrana.

Prema tim izvorima ekspresna izrada fabrika dovešće do toga da Samsung bude u mogućnosti da isprati zahtjeve ne samo Apple kompanije, nego će mu ostati još dodatnih 270.000 OLED ekrana za ostale klijente širom svijeta.

Takođe, izvještaj koji je procurio navodi da će ove fabrike biti spremne da samo djelimično preuzmu posao na sebe u početku, dok će Samsungovi kapaciteti biti uposleni maksimalno do 2019. kada će nove dve fabrike biti u punom ciklusu proizvodnje.