Budva mora zakupiti plaže da bi se mještani mogli kupati

Gradonačelnik Budve, Dragan Krapović, obišao je s mještanima neke od najljepših plaža budvanske rivijere. Kao i građani, i on se na njima mogao samo okupati i otići ukoliko ne želi iznajmiti ležaljke koje koštaju i do 120 eura

Rješenje je, prema njegovim riječima, da se opština javi na tender i zakupi plaže kako bi i mještani mogli u njima uživati.

Gradonačelniku Budve, koji je predvodio delegaciju mještana i svih političkih stranaka u gradskoj vlasti, na hotelskoj plaži Svetog Stefana rečeno je da ne mogu ući, da se mogu samo okupati i izaći. Poručeno im je da ne mogu ostaviti peškir na pijesak, nego da je uslov za ostanak iznajmljivanje ležaljki, čiji par na ovoj plaži dnevno košta 70 eura.

Osiguranje Kraljeve plaže reklo im je da se mogu kupati, ali da ne smiju ostavljati stvari i peškire, jer nakon kupanja moraju otići s plaže. Osiguranje im je objasnilo da je to standard Aman resorta koji važi na svim plažama kompleksa Miločer – Sveti Stefan, javljaju Vijesti.

I Kraljeva plaža, kao i prethodne dvije, bila je prazna, a iznajmljivanje seta ležaljki sa suncobranom košta 120 eura.

Na Kraljičinoj plaži delegaciji nije bilo dozvoljeno ni da se okupaju jer je, kako im je objašnjeno, plaža zatvorenog tipa. Delegacija je puštena samo da prođe donjom stranom, a rečeno im je da im je ulazak dozvoljen samo zato što su iz Opštine, dok obične građane ne bi ni toliko pustili. Svakog gosta, a prema procjenama ima ih 4.000 na Svetom Stefanu, odmah bi zviždaljkom upozorili da se ukloni.

Gradonačelnik Budve je poslije obilaska rekao da je jedno od rješenje za sljedeću godinu da se Opština javi na tender i zakupi plaže, čime bi omogućila njihovo korištenje svim građanima.

Mještanin i lider Liberalne partije Blažo Rađenović rekao je da su građani prisiljeni da se isele sa Svetog Stefana, jer se njihovi gosti i oni nemaju gdje kupati. Jedini pristup im je na desnoj svetostefanskoj plaži, gdje se takođe plaćaju ležaljke.