Karić želi sagraditu Tesla grad u Beogradu

Investicije

Kompanija BK grupa saopštila je da je projekat „Tesla grad“ na korak od realizacije u Makiškom polju

To je, kako se navodi u saopštenju kompanije Bogoljuba Karića, dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog rješenja, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša, gdje ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim dijelom, navode u saopštenju .

Siniša Mali je, kako se dodaje, sugerisao da se u tom dijelu grada razradi i projekat nacionalnog sportskog stadiona, koji bi takođe gradila BK grupa.

Na sastanku u Gradskoj skupštini je analizirana i dinamika radova. Zajednički stav je da se godišenje gradi minimum 100.000 poslovnog i stambenog prostora, a da na ovoj lokaciji „Tesla grad“ ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata, navodi se u saopštenju.

“Tesla grad“ u Makišu je, kako piše, samo dio projekta koji je Bogoljub Karić ponudio svim gradovima u Srbiju u kojima je sjedište okruga, naravno u nešto manjem obimu, zavisno do stvarnih potreba i mogućnosti svakog grada koji prihvati ovaj projekat.