Ahold Delez među liderima u održivom poslovanju

Ekonomija

Kompanija Ahold Delez našla se među liderima održivog poslovanja u maloprodaji, prema Svjetskom indeksu održivosti Dau Džons za 2017.godinu

Kompanija Ahold Delez dobila je ukupnu ocjenu 73 od 100, što je daleko iznad srednje ocjene od 45 u industriji maloprodaje. Dau Džons indeks predstavlja ključni pokazatelj investitorima koliko kompanija ulaže u održivi razvoj, navodi se u saopštenju kompanije.

Generalni direktor kompanije Ahold Delez Dik Boer je napomenuo da je kompanija Ahold Delez poslovala naročito dobro u nekoliko kategorija, uključujući zdravlje i ishranu, upravljanje lancem nabavke i angažovanje novih talenata.

„Ovo je rezultat izuzetnog napora i doprinosa od strane 370.000 saradnika i naših odličnih lokalnih brendova“, rekao je Boer.

“Naša posvećenost primjeni principa održivog može se sagledati kroz rezultate koje postižemo. Strateški odgovorno upravljamo viškovima hrane i samo putem donacije više od 1.000 tona hrane stiglo je do onih kojima je najpotrebnije. Procenat otpada koji smo reciklirali je porastao za 24 odsto, a kontinuirano smanjenje emisije CO2 (ugljen dioksida) samo je jedna u nizu aktivnosti kojima želimo da utičemo na zdraviju i čistiju planetu“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija u Delez Srbiji.

Ocjena „DJSI World“ ustanovljena je 1999. godine kao prvi globalni standard održivosti i prati učinak vodećih svjetskih kompanija prema privrednim, ekološkim i društvenim kriterijumima.