Čudne navike briljantnih umova

Ovo su neke od neobičnih navika briljantnih umova poput Nikole Tesle, Albert Ajnštajna, Leonarda Da Vinčija, Stiv Džobsa…

Bendžamin Franklin

Jedan od očeva osnivača SAD, izumeo je gromobran i bifokalna stakla. Frenklin je slijedio striktni 13-nedjeljni režim rada na sebi, tokom kojeg se koncentrisao na samo jednu vrednost nedeljno. Ovaj režim je sprovodio četiri puta godišnje.

Albert Ajnštajn

Teorijski fizičar, najpoznatiji po formuli E = mc², noću je spavao najmanje 10 sati, a tokom dana je redovno drijemao.

Leonardo Da Vinči

Ovaj slikar i izumitelj leteće mašine pridržavao se rasporeda polifaznog sna, što znači da je tokom cijelog dana spavao 20 minuta na svaka četiri sata.

Ilon Mask

Osnivač SpejsEksa je majstor multitaskinga. Radi na telefonu tokom sastanaka i šalje mejlove dok provjerava fakture.

Templ Grandin

Kad je imala 18 godina, izumila je kutiju za grljenje, napravu koja pomaže hiperosetljivoj djeci da se smire. Grandin je ograničila svoj društveni život da bi provodila više vremena radivši ono što voli. Šta radim kada odem kući? Radim, rekla je jednom. Udata sam za svoj posao.

Stiv Džobs

Saosnivač kompanije Epl bio je poznat po tome što je izuzetno obraćao pažnju na detalje, radilo se o proizvodima ili oglasima. Džobs se jednom prilikom raspravljao pola sata o tome kojom nijansom sive bi Epl trebalo da okreči svoje prodavnice.

Nikola Tesla

Tesla, najpoznatiji po pronalasku modernog sistema napajanja električnom energijom pomoću naizmjenične struje, vježbao je skoro religiozno. Svakog dana je šetao 12 do 16 kilometara, a svake noći bi po 100 puta savijao prste na nogama. (Inc/Bizlife)