Etihad donira milje učesnicima Specijalnih olimpijskih igara

Sport

Kompanija Etihad ervejz, kao zvanični partner „Specijalnih svjetskih olimpijskih igara 2019“ u Abu Dabiju, pozvala je članove svog Etihad gest programa lojalnosti da doniraju svoje milje kako bi podržali sportiste sa intelektualnim poteškoćama u učešću na takmičenju, saopštio je taj avio-prevoznik.

Kako navodi, troškovi finansiranja participacije jednog sportiste iznose oko 6.000 evra, a partnerstvo Etihada sa Specijalnim svjetskim olimpijskim igrama „važan je činilac globalnog programa društvenih aktivnosti te avio-kompanije“.

Mnogi Etihadovi gosti izrazili su interesovanje da značajnije doprinesu, a kako ističu iz kompanije, ovaj program donacija će im omogućiti da upravo to i urade:

„Postojeći članovi koji žele da doprinesu mogu da posjete naš sajt kako bi donirali milje, radi pomoći sportistima na i van terena, omogućili im smještaj, hranu, prevoz, specijalne događaje i prateće objekte na Svjetskim igrama“, navode.

Etihad ervejz će takođe pružiti svoj doprinos tako što će za svaku novu prijavu u Etihad gest program putem formulara na sajtu od sada do 21. marta 2019. godine automatski donirati 500 milja za Specijalnu olimpijadu. Dodatnih 500 milja će se dodijeliti novim članovima nakon prvog leta avio-kompanijom.

Ovogodišnje Specijalne olimpijske igre „biće najveći globalni događaj ikada održan u glavnom gradu Emirata“, a Etihad će učestvovati u prevozu sportista, opreme, trenera, zvaničnika i medija u Abu Dabi, objasnio je taj avio-prevoznik.