BC Partners zvanično postao vlasnik United Grupe

Akvizicije

BC Partners, vodeća međunarodna investiciona kompanija, juče je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržat će značajan manjinski udio.

Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi.

Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbjeđuje da ostane lider na tržištu, piše N1.

Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

“Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sljedećoj fazi rasta Kompanije. United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija, pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope”, izjavio je Nikos Statopulos, partner u BC Partners.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi.

Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

“Ponosni smo na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina. To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacijskog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostat ćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija”, naveo je Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a.

Međunarodni investitori United Grupe su KKR i od sada BC Partners, kao većinski vlasnik.