Ponovo na prodaju Neverland ranč Majkl Džeksona

Lux

Uprkos debitovanju dugoočekivanog i uznemiravajućeg HBO dokumentarca, Leaving Neverland, imanje kralja popa, upravo je ponovo stavljeno na prodaju… Ali, ovoga puta, sa popustom od 70 miliona dolara.

Ranč je originalno stavljen na tržište 2015. sa cijenom od sto miliona, da bi ona bila smanjena na 67 miliona dolara, kada nije bilo zainteresovanih. Ali i dalje niko nije želio da posjeduje ovo imanje, pa je ono sada vraćeno na tržište sa cijenom od 31 milion dolara i novim imenom – Sycamore Valley Ranch.

Ipak, nakon emitovanja dokumentarca ovo imanje teško će biti prodato, jer su muškarci koji su optužili Džeksona za zlostavljanje, Džejms Sejfčak i Vejd Robson, do detalja opisali kako su zlostavljani konstantno i skoro svakodnevno na brojnim mjestima na Neverland ranču. Tako bi bilo potrebno mnogo renovacija da bi se uklonili neki tragovi istorije ovog mjesta, iako je ono sa svojih 2.500 hektara zaista vrijedan i dobar komad zemlje.

Neke od zabavnih vožnji koje su pripadale slavnom parku danas više ne postoje, dok su neka od najprepoznatljivijih obilježja i dalje tu, uključujući voznu stanicu, zgradu vatrogasne brigade i baštu kojom je ispisan naziv posjeda. Nekadašnji dom Majkl Džeksona izgrađen je 1982. od strane arhitekte Roberta Alteversa, a slavni pjevač ga je kupio za 19,5 miliona dolara, nakon čega je krenuo da gradi zabavni park po kom je ranč postao poznat.

Kuća u kojoj je Džekson živio ima šest spavaćih soba i devet kupatila, sa master spavaćom sobom na prvom spratu i privatnim loftom sa dva fenomenalna kupatila. Posjed potom dolazi sa tri gostinjske kuće, kino salom sa binom, nekoliko ambara, skloništem za životinje, koralima i radionicom. Tu su još bazen i veliko jezero sa vodopadom, teniski tereni i preko hiljadu stabala.