Ovako izgleda let kada platite najskuplju avionsku kartu na svijetu

Lux

Kako to izgleda letjeti kada platite najskuplju avionsku kartu na svijetu, poznaju samo oni izuzetno dubokog džepa, ali i YouTuber Casey Neistat kojeg je aviokompanija Etihad Airways počastila jednim ovakvim letom.

U videu koji je postavio na svoj kanal, Neistat svojih 11,6 miliona pratilaca provodi kroz Etihad A380, ekstremno skupu privatnu sobu u avionu.

Prije nego je avion uzletio, YouTuber je dobio slušalice protiv buke, pidžamu, ogrtač i šifru za Wi-Fi konekciju.

U kratkom obilasku sobe Neistat pokazuje avionsku dnevnu sobu koja je opremljena sa dva masivna kožna sjedišta, vlastito kupatilo i privatnu spavaću sobu.

U luksuznoj avionskoj rezidenciji nalaze se i frižider, televizor, više toaletnih potrepština nego u hotelu sa pet zvjezdica, tuš i fen za kosu.

Kako kaže Neistat, riječ je o hotelu na nebu. On je prije nekoliko godina takođe letio i prvom klasom sa Emirates Airlines kada je u videu prikazao račun od 21.000 dolara. Taj video brzo je postao viralan prikupivši više od 70 miliona pregleda.

Nije poznato kolika bi bila tačna cijena leta sa Etihadom, ali prema Business Insideru, povratna karta na relaciji New York – Abu Dhabi u luksuznom avionu košta 31.000 dolara za jednu osobu ili 41.000 dolara za dvije osobe.