Još uvijek nije odlučeno gdje će se graditi fabrika Folksvagena

Region

Folksvagen još nije odlučio gdje će u istočnoj Evropi graditi fabriku automobila. U fazi su definisanja potrebnih zahtjeva i istraživanja potencijalnih lokacija.

To je za Politiku rekao portparol za proizvodnju i prodaju u toj kompaniji Lesli Botke.

– Odluka još nije donijeta – rekla je ona odgovarajući na pitanje da li je Srbija jedan od favorita i koje su još zemlje u igri za otvaranje nove fabrike.

O tome šta će presudno uticati na izbor lokacije, koje uslove potencijalni domaćin treba da ispuni, kao ni o kapacitetima buduće fabrike, ona nije htjela da govori.

– Imajte na umu da zbog konkurencije ne možemo da delimo interne planove i otkrivamo našu strategiju – naglasila je Botkeova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić takođe je prije dva dana rekla da Foksvagen još nije donio konačnu odluku da li će otvarati nove proizvodne pogone u ovom delu Evrope.

Ovonedjeljna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Volfsburgu, sjedištu njemačkog auto giganta, osnažila je očekivanja da bi ta kompanija mogla da investira u našu zemlju, piše “Politika”.

On se u Hanoveru sastao i sa Štefanom Vajlom, predsjednikom Vlade Donje Saksonije, koja sa 21 odsto učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svijetu.