Najljepša plaža na Zakintosu ponovo otvorena za turiste

Travel

Nakon odrona stijene prošlog septembra na Zakintosu, plaža Navagio bila je zatvorena za turiste, a ova, za mnoge srpske turiste omiljena destinacija uskoro bi mogla da bude otvorena na ljeto.

Ipak, posjetioci će morati da poštuju brojna pravila, zarad sopstvene bezbjednosti.

Da bi njihova bezbjednost bila osigurana, plaža će biti podijeljena u tri zone. Prvom zonom će posjetioci moći normalno da se kreću u svako vrijeme. Druga će za njih biti zatvorena neposredno nakon zemljotresa ili čak kiše, dok će treća zona biti van domašaja u svako doba.

Krajem marta ove godine grčke vlasti zabranile su svaki prilazak popularnoj plaži sa nasukanim brodom, a ta zabrana proširena je i na plivanje i plovidbu oko Navagia. To je dodatno uplašilo lokalce, jer iako je Zakintos prepun plaža, Navagio im je najveći adut.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude donijeta konačna odluka o tome kako će posjeta plaži izgledati, ali se pretpostavlja da će po njoj biti postavljeni znaci upozorenja, dok će nekolicina ljudi uvijek nadgledati kretanje turista, kako bi istovremeno mogli da uživaju u ovoj čari prirode, a da pritom ne ugroze svoju bezbjednost.