Direktor unovčio 700 miliona dolara iz kompanije pred njen prvi izlazak na berzu

Lider

Adam Nojman, suosnivač i izvršni direktor međunarodne kompanije za saradnju na tržištu nekretnina, WeWork, navodno je unovčio više od 700 miliona dolara iz ove kompanije uoči njene inicijalne javne ponude (prve ponude akcija na berzi).

Veličina i vrijeme isplate, izvršene putem prodaje akcija i kredita obezbijeđenih njegovim kapitalom u kompaniji, veoma je neobično s obzirom na to da osnivači to obično ne rade dok kompanija ne održi svoju javnu ponudu.

Uprkos kreditima i prodaji akcija, Nojman ostaje najveći pojedinačni akcionar u kompaniji.

Prema pisanju Volstrit džurnala, Nojman je već osnovao porodičnu kancelariju za ulaganje sredstava i počeo da angažuje finansijske stručnjake da je vode, prenosi Bizlife.

Takođe, značajno je uložio u nekretnine u Njujorku i San Francisku, uključujući četiri kuće u gradskoj četvrti u Njujorku, i kuću vrijednu 21 milion dolara veličine 13.000 kvadratnih metara u zalivskoj oblasti Njujorka. Sve u svemu, Nojman je navodno potrošio 80 miliona dolara na nekretnine.

Nojman je takođe investirao u komercijalne nekretnine, one koje WeWork daje u zakup kompanijama i preduzetnicima, uključujući nekretnine u San Hozeu i Njujorku. Zaista, četiri Nojmanove nekretnine su iznajmljene kompaniji WeWork u iznosu od nekoliko miliona dolara rente.

Izvršni direktor WeWork-a je takođe investirao u startape u poslednjih nekoliko godina. On ima vlasnički udeo u sedam kompanija, uključujući: Hometalk, Intercure, EquityBee, Selina, Tunity, Feature.fm i Pins, prenosi Bizlife.

Američka kompanija We Work je lider u oblasti pružanja zajedničkog prostora za rad kompanijama i pojedincima, sa predstavništvima u 32 zemlje sveta, uključujući gradove poput Njujorka, Tel Aviva, Bankoka, Pekinga i drugih.