Novi posao na engleskom dvoru: 60.000 eura za „šefa digitalne službe“

Karijere

Britanska kraljevska porodica objavila je konkurs za urednika društvenih mreža koji će promovisati „ugled i uticaj“ kraljice Elizabete II i drugih članova kraljevske porodice u svijetu.

Novi „šef digitalne službe“ vodiće mali tim koji će „pronalaziti nove načine očuvanja kraljičine prisutnosti u javnosti i na međunarodnoj pozornici“, rekla je Bakingemska palata.

„Zbog toga je rad za kraljevsku porodicu poseban“, poručuje budućim radnicima, nudeći godišnju platu od 54.000 do 60.000 eura.

„Uloga Kraljevskih komunikacija je upoznati svjetsku javnost sa ulogom i sa radom kraljevske porodice“, istaknula je palata u objavi konkursa.

„Bilo da pišete o državnoj posjeti, o svečanoj dodjeli nagrade ili o djelatnostima kraljevske kuće, vaš posao je da naši digitalni mediji neprestano bude interesovanje i dopru do široke publike“.

Kritika kraljevske porodice na društvenim mrežama i medijima pojačala se poslednjih mjeseci nakon niza napisa o prijateljstvu kraljičinog sina, princa Endrjua i pokojnog američkog finansijera Džefrija Epštajna koji je proglašen krivim za silovanje.

Princ Hari, kraljičin unuk, žali se od 2016. na progon i uznemiravanje supruge Megan, vojvotkinje od Saseksa, u britanskim novinama i na društvenim mrežama.

Bakingemska palata je u martu objavila uputstva za svoje društvene mreže i upozorila sve koji objavljuju rasističke, seksističke i neprimerne komentare da će biti blokirani, a njihove poruke biti uklonjene.

Za konjušara 25.000, za božićne poklone 30.000 funti

Prije samo nekoliko mjeseci, kraljevska porodica tražila je nekog da im čuva konje. Tačnije, kraljica Elizabeta tražila je konjušara, nudeći platu od 25.000 eura godišnje, kao i besplatan smještaj u Bakingemskoj palati.

Samo nekoliko dana ranije, u javnosti je odjeknula vijest o sumi koju kraljica troši samo na božićne poklone.

Naime, kako su mediji prenijeli, britanska kraljica za Božić na poklone za porodicu i osoblje palate troši čak 30.000 funti (preko 35.000 eura).

Njeno veličanstvo, takođe, šalje 750 božićnih čestitki, na kojima se obično nalazi porodična fotografija, a šalje ih rođacima, prijateljima, članovima kraljevskog domaćinstva i članovima raznih delegacija britanskog Komonvelta i zvaničnicima prijateljskih zemalja.