LinkedIn omogućio snimanje izgovora svojeg imena

TECH

U pisanoj komunikaciji to nije problem jer će ga vjerovatno copy/pasteati, no ostvarite li video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime tačno izgovara.

Kako ne biste i vi i oni došli u nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu funkciju. Od ove nedjelje na svoju mrežu uvodi mogućnost dodavanja audio zapisa dugog do 10 sekundi, koji će biti moguće dodati na svoj korisnički profil. U tih 10 sekundi sami ćete snimiti tačan izgovor svojeg imena i prezimena, te tako pomoći u “de[ifrovanju” svima koji vam pregledaju profil.

Snimanje izgovora svojeg imena moguće je na LinkedIn dodati putem njihovih mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje (prema ovim uputstvima), dok je posjetom profilu s bilo kojeg desktop ili mobilnog uređaja isti moguće poslušati.

Svi korisnici LinkedIna, koji je inače u vlasništvu Microsofta, trebali bi ovu mogućnost dobiti do kraja ovog mjeseca. Zvali se vi John Smith ili Kim Yae-Jong  uz ovaj detalj na profilu svi će znati kako biste htjeli da vam se ime tačno izgovara.