Payoneer postaje javno akcionarsko društvo

Ekonomija

Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast miliona digitanih firmi širom svijeta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavile su da su sklopile završni sporazum i plan reorganizacije. 

Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinovana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno akcionarsko društvo. Prema trenutnim procjenama, očekuje se da vrednost ove kompanije dostigne oko 3,3 milijardi dolara.

Menadžerski tim Payoneera će nastaviti da vodi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.

Misija Payoneera je da demokratizuje pristup finansijskim uslugama i podstiče rast digitalnih firmi svih veličina iz cijelog svijeta. Payoneer je osnovan sa idejom da tehnologija i internet transformišu trgovinu i omogućavaju svima na svakom mjestu da razvijaju i proširuju digitalno poslovanje. U proteklih 15 godina Payoneer je razvio širok ekosistem koji povezuje tržišta, prodavce, frilensere, gig radnike, proizvođače, banke, dobavljače, kupce i druge u jednu integrisanu globalnu platformu. Payoneerova bezbjedna, regulisana platforma nudi globalni, viševalutni račun firmama svih veličina koja im omogućava da plaćaju i budu plaćeni na globalnom nivou isto tako lako kao na lokalnom.

Oslanjajući se na relevantan brend koji uvažavaju i kome vjeruju firme širom svijeta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta firmi na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvataju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.