JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica

Fondovi

JPMorgan Chase & Co. prodao je u četvrtak 13 milijardi dolara obveznica, što je najveći posao te vrste ikad, iskoristivši neke od najjeftinijih troškova pozajmice u posljednjih nekoliko godina kako bi povećala svoj kapital nakon što su Federalne rezerve dopustile da mjere pandemijske pomoći isteknu.

Dogovor, koji je uslijedio nakon najboljeg tromjesečja banke ikad, pojavio se na tržištu jer korporativni zajmoprimci i dalje bilježe veliku potražnju za dugom koji pruža pristojnu premiju nad američkim državnim obveznicama. Knjige narudžbi porasle su na oko 26 milijardi dolara, što je JPMorganu omogućilo da smanji kamate na dug s relativno visokih raspona koje je u početku ponudio, prema riječima osobe koja poznaje tu stvar, piše SEEbiz.eu.

Jumbo ponuda možda je bila povezana s nedavnim promjenama u regulatornim olakšicama za banke, prema analitičaru Bloomberg Intelligencea Arnoldu Kakudi.

Banke su ostale u poziciji da trebaju prodati obveznice ili dodati kapital, a prodaja neosiguranog duga JPMorgan pomoći će mu da ispuni ukupan kapacitet za apsorbiranje gubitaka ili TLAC i vratiti odnos u ravnotežu, rekao je Kakuda.