Real za 16-ogodišnjaka platio 46 miliona evra

Sport

Brazilsko čudo od djeteta zove se Vinisijus Žunior, ima samo 16 godina i Real je za njega platio Flamengu čak 46 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula

Ovaj klinac bio je pod „prismotrom“ skauta Mančester Junajteda, Reala i Barselene. Još maloljetnog Vinisijusa zovu i novi Nejmar, predviđa mu se blistava karijera, ali čini se da se fudbalsko tržište toliko otrglo kontroli.

Zato je Real, u želji da pobijedi konkurenciju, bez problema izdvojio skoro 50 miliona za potpis momka koji tek treba da se dokazuje i iz utakmice u utakmicu pokazuje neosporan talenat.

Žunior igra na poziciji krilnog napadača, može i u samom špicu, i za Flamengo je tek nedavno debitovao u seniorskoj konkurenciji, a član novog prvaka Španije postaće u julu 2018, kada bude imao 18 godina. Već tada bi mogao da pređe u Madrid, ali je dogovor dva kluba da do jula 2019. ostane u Flamengu.

Ujedno, on je postao drugi najskuplji igrač u istoriji brazilskog fudbala, pošto je plaćeniji bio samo Nejmar, za koga je Barsa platila Santosu 86 miliona evra. Za reprezentaciju Brazila do 17 godina odigrao je 22 utakmice i postigao 19 golova.