Qualcomm razvio bateriju koja se puni samo pet minuta

Qualcomm je predstavio novu Quick Charge 4 tehnologiju brzog punjenja koja može za 5 minuta na punjaču osigurati još pet sati rada. Ovi su punjači 20 posto brži od sadašnje verzije

Telefoni su iz generacije u generaciju sve napredniji s boljim ekranima, bržim procesorima, ali sve to uzima svoj danak i velikoj većini je radni vijek baterija najveći prigovor

Svi bi htjeli da ne pune telefon svako veče ili još gore, kad smo u žurbi da ne moramo da čekamo da se baterija napuni za nekoliko procenata.

Qualcomm već nekoliko godina razvija svoje Quick Charge rješenje za brzo punjenje, a sada su predstavili Quick Charge 4 koji će vam omogućiti 5 sati razgovora za samo 5 minuta punjenja telefona.

Ovo rješenje će biti dostupno na telefonima sljedeće godine, a u poređenju s prethodnikom, ovi punjači su 20 odsto brži i 5 Celzijusa hladniji, piše TweakTown.

Ova tehnologija će biti povezana sa sljedećom generacijom Snapdragon procesora. Radi se o Snapdragonu 835, koji je prvi s 10 nm tehnologijom, a nju Qualcomm razvija sa Samsungom.