Najženstveniji časovnik ikada

Od leptirića do cvjetića, motivi koji dekorišu novi Astronomia Fleurs de Jardin časovnik Jacob & Co. brenda sačinjavaju pravu baštu ženstvenih klišea. Ispod slatke i ženstvene ornamentacije, ovaj časovnik u sebi krije ozbiljno mehaničko čarobnjaštvo.

Za početak, uzećemo u obzir vertikalni Astronomia mehanizam. predstavljen 2014.godine, turbijon sa tri ose predstavio je seriju visokih komplikacija, uključujući komplikovani minutni repetoir predstavljen ranije ove godine.

“Dok nastavljamo da privlačimo sve više ženskih kupaca, sve više žena izražava povećano interesovanje za visoko časovničarstvo, pa sam odlučio da dizajniram nešto zaista posebno za njih”, izjavio je Džejkob Arabo, osnivač slavnog brenda. “Osmislio sam nešto što je mehanički komplikovano, sa integrisanim juvelirskim elementima i Fleurs de Jardin, što je bilo u razvoju više od godinu dana. Struktura na vrhu, leteći turbijon, vremenski prikaz i ram dekorisani su cvjetovima kreiranim od dragog kamenja, a rotiraju se u smjeru suprotnom kazaljkama na satu za deset minuta, baš kao što je slučaj sa Astronomia modelom. Kada se sve ovako okreće i obrće, časovnik djeluje nevjerovatno komplikovano, što doprinosi njegovoj nevjerovatnoj estetici”, dodao je.

Ručno navijajući mehanizam sadrži tri kazaljke koje prave punu revoluciju oko centralne ose na svakih deset minuta, uz leteći turbijon sa šezdeset sekundi. Ono što dekoriše mehanizam će svakako ostaviti najsnažniji prvi utisak.

Najkraće rečeno, ovaj model je juvelirski u pravom smislu riječi: vidljiv ispod jedinstvene Astronomia safirne kupole, nalazi se mehanizam dekorisan draguljima. On sadrži plavi topaz od 0.85 karata, ram kreiran uz pomoć 11 cvjetova koji se sastoje od šarenog dragog kamenja uključujući pink i plave safire, tsavorite, ametist, narandžaste safire i rubine. Na sedefastoj bazi, koja se vrti suprotno smijeru kazaljke na satu na svakih deset minuta, a dekorisana je sa 46 plavih safira, luksuz dobija sasvim novo značenje.

Moramo takođe pomenuti i dragulje koji krase kućište ovog modela prečnika 42.5 milimetara, napravljeno od roze zlata. Sama baza na sebi nosi 40 plavih safira, dok unutrašnji prsten sadrži 48 istih kamenčića. U ponudi je i verzija sa pink safirima.

Na kraju, moramo još reći da će samo 101 ovakav model biti proizveden, i da je njegova cijena 360.000 dolara.