U januaru proizvođačke cijene više za 1,1 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u januaru više su za 1,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, te više za 1,7 odsto u odnosu na isti mjesec 2016. godine

U januaru ove, u poređenju sa decembrom prošle godine, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 1,1 odsto, te više za dva odsto u odnosu na isti mjesec lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u prvom mjesecu ove godine više su za 1,2 odsto, za koliko su više u odnosu na januar 2016. godine.

U januaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji za 1,6 odsto, intermedijarnim proizvodima za 2,1 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,3 odsto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 1,1 odsto.

Proizvođačke cijene u januaru ove, u odnosu na isti mjesec 2016. godine, više su u energiji za 4,8 odsto, te intermedijarnim proizvodima za 2,3 odsto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 1,7 odsto, te trajnim potrošačkim dobrima za 0,7 odsto. (Srna)