Tasty Donuts & Coffee stigli u BiH

Koncept Tasty Donuts & Coffee osnovan je prije pet godina, a franšizni lokali već posluju na pet tržišta – odnedavno i u Sarajevu. Primaoci franšize su Mirela i Admir Omanović

– Cilj nam je da naš franšizni koncept proširimo širom Evrope, a svakako i u zemljama ove regije. Koncept je prepoznatljiv, kako i samo ime kaže, po prodaji krofni i kafe. U našoj ponudi se nalazi 30 vrsta punjenih i nepunjenih krofni koje se ručno prave svaki dan. Po tome se i razlikujemo od drugih koncepata. Uz to, u ponudi imamo i kafu koja nam stiže iz njemačke pržionice i specijalno je pripremljena za nas – rekla je za Franchising.rs Sabina Kajzer, direktorica marketinga i internacionalnog razvoja.

Uz krofne i kafu, u Tasty Donuts & Coffee se mogu naručiti smoothie, kao i frape napici različitih ukusa.

– Zaista vidimo ogroman potencijal za dalju ekspanziju – kaže Kajzer i dodaje da nude pojedinačne, single-unit, franšize za otvaranje jednog lokala ili, pak, franšizu za određeno područje koja podrazumijeva otvaranje više lokala.

Tasty Donuts & Coffee u ponudi ima nekoliko različitih opcija po pitanju formata prodajnih jedinica – jedna podrazumijeva lokal sa sjedećim mjestima, druga je koncept „za ponijeti“, bez mogućnosti sjedenja. Osim toga, postoji i koncept mobilne franšize u vidu pokretnog kamiona, ali i klasične distribucije odnosno prodaja u supermarketima.

Kevin Šindler i Kris Ledesma su 2012. u Frankfurtu na Majni osnovali kompaniju Tasty Gastro, koja je vlasnik i davalac franšize brenda Tasty Donuts & Coffee. Trenutno posluju na pet tržišta – Njemačkoj, Austriji, Holandiji, Slovačkoj i sada u Bosni i Hercegovini.