Majkrosoft uložio novac u srpsko-američki startap

IT firma Frejm (Frame) koja ima svoj tim u Srbiji dobila je novu investiciju vrijednu 16 miliona dolara, a među investitorima je i najveća softverska kompanija na svijetu Majkrosoft (Microsoft), saopšteno je iz kompanije

Ovaj srpsko-američki startap svojim proizvodima omogućava mnogim svjetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u klaud (cloud).

Frejm u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Jedan od potpredsjednika Majkrosofta Nagraj Kašjap rekao je da je impresioniran onim što je vidio u toku dosadašnje saradnje sa Frejmom.

– Frejm omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbjednog IT okruženja. Koristeći Majkrosoftov kloud, Frejm nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom svijeta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta – rekao je Kašjap.

Izvršni direktor Frejma Nikola Božinović rekao je da je Majkrosoftova investicija dokaz da je problem koji rješavaju težak i važan, ali i potvrda sjajnog posla koji je tim Frejma uradio.

Iz Frejma ističu da su velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi počele da aktivno zamjenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frejma, koji zahtjevaju jedino brauzer i internet konekciju.

– Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osjetljive podatke i spriječe širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu – naveo je Božinović i dodao da postoji veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja svijeta, a da bi voljeli da se njihov proizvod koristi i u Srbiji.