Novi Nadalov časovnik od 750 000 dolara

U pravo vrijeme za Roland Garros, Richard Mille brend i Rafael Nadal otkrili su svoje specijalno izdanje časovnika za 2017.godinu

Novi Richard Mille RM27-03 Rafael Nadal Tourbillon Shock Resistance je časovnik koji će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 50 komada, sa poprilično velikom cijenom od 750.000 dolara. Ova cijena vas neće iznenaditi kada uzmete u obzir sav novac koji je ovaj brend uložio u istraživanje i razvoj novog hi-tech časovnika.

Kao izuzetno komplikovan komad, novi Nadal časovnik je zahtijevao veliki broj radnih sati i drugih resursa za svoju izradu. Inače, ovo čak nije ni najskuplji Richard Mille Nadal model – RM 027-02 iz 2015. godine imao je cijenu od 775.000 dolara.

RM27-03 Rafael Nadal Tourbillon Shock Resistance dolazi sa 10.000 G kako bi preživio Nadalove snažne forhende i moćne bekhende. Testovi šoka koje je ovaj brend izveo da bi dostigli impresivnu cifru od 10.000 G uključivali su i udaranje časovnika ogromnim čekićem sa silom od 10.000 G, kako bi vidjeli da li on može da podnese tu destruktivnu snagu. Rezultati testa su naravno bili pozitivni, pa se nadamo da će ovaj časovnik sa lakoćom pregurati i Nadalove živahne mečeve.

RM27-03_side-

Kao i svi drugi Nadal-Richard Mille časovnici, ovaj je takođe lagan, u čemu mu pomaže novi skeletonizovani ultra-lagani Quartz TPT (kombinacija smole i silikona). Baza tijela ovog časovnika napravljena od CPT karbona ima mostove od titanijuma. Mehanički turbijon u obliku slova V podsjeća nas na glavu bika, što je inače simbol Španije i amblem koji Rafa obožava, a njegova frekvencija je 3 Hz. Mehanizam ima ručno polirane elemente i safirne površine, a nudi rezervu energije od 70 sati i vodootpornost do dubine od 50 m.

Što se brojčanika tiče, možemo primijetiti velike crne markere i kazaljke koje su djelimično obojene Super-LumiNova slojem za laku čitljivost i u uslovima lošeg osvetljenja. Kruna časovnika u obliku teniske loptice napravljena je od karbona i Quartz TPT, a dizajnirana je tako da spreči slučajno preterano navijanje, odnosno preterani pritisak na glavnu oprugu mehanizma. D.Ć.