Predstavljena aplikacija koja zamjenjuje ključ u hotelu

Samsung i Vipnet zajedno su predstavili novo rješenje za hotele koje u jednoj aplikaciji nudi zabavne i informativne sadržaje, ali i pretvara mobilni telefon u ključ koji otvara vrata

Nakon što su najavili da pokreću regionalnu gaming ligu, Vipnet je pokazao i da ima ambicije u hotelskom biznisu kao novom izvoru prihoda. Zajedno sa Samsungom predstavili su aplikaciju Mobilni hotel koja će gostima omogućiti otključavanje sobe, ali i drugih sadržaja u hotelima te pristup svim digitalnim sadržajima.

Svoj sastav prvo će ugraditi u hotel One Suite u Srebrenom, a radi se o aplikaciji koja se može potpuno prilagoditi svakom hotelu. Taj digitalni ključ koji ostaje u vašem telefonu do odjave ipak je nešto sigurniji i praktičniji od običnih kartica, jer manja je vjerovatnoća da ćete izgubiti telefon, a i uvijek vam je negdje pri ruci. Inače, taj ključ u mobitelu preko Bluetootha se spaja s vratima kako bi ih mogli otključati.

Osim digitalnog ključa, aplikacija nudi i mogućnost hotelima da nude sve informativne i zabavne sadržaje na jednom mjestu, ali i druge informacije koje bi mogle povećati potrošnju turista izvan hotela. Tako su demonstrirali i da u slučaju nekih vremenskih neprilika gostima mogu poslati notifikaciju s preporukom drugih aktivnosti.