Murad Al-Katib proglašen EY Svjetskim preduzetnikom za 2017. godinu

Murad Al-Katib, predsjednik i izvršni direktor kompanije AGT Food&Ingredients Inc. proglašen je Svjetskim preduzetnikom za 2017. godinu u izboru koje organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst&Young

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 59 nacionalnih pobjednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 49 zemalja, saopštili su iz Ernst&Young.

Murad Al-Katib, EY Svjetski Preduzetnik za 2017. godinu osnovao je AGT Food and Ingredients 2003. godine, a kompanija je postala svjetski lider i najveći vertikalno integrisani lanac snabdjevanja za sočivo, leblebije i grašak.

Kompanija je listirana na berzi 2007. godine i ima godišnje prihode od 1,4 mlrd USD, za više od 2.000 zaposlenih na pet kontinenata.

Kompanija AGT Food and Ingredients imala je održiv i kontinuiran rast prihoda od oko 100 mil USD tokom svake od posljednjih pet godina. Muradova kompanija izvozi 23 odsto ukupnog svjetskog sočiva uviše od 120 zemalja svijeta.

I Srbija je, po peti put, imala svog predstavnika. Radojko Janić, osnivač i vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, peti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji.