Oproštaj Dude Ivkovića od trenerskog posla

Sport

Dušan Ivković, legendarni srpski trener, oprostio se pobjedom od profesionalnog bavljenja košarkom, pošto su njegove ‘Zvijezde’ pobijedile Olimpijakos sa 111:103

Ivković je završio blistavu trenersku karijeru u 74. godini, utakmicom u kojoj su nastupila najveća imena evropske košarke.

Prisutan je bio i Đoković, koji je prihvatio Dudin poziv da doputuje u prijestonicu Grčke.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Na oproštaju Ivkovića bili su njegovi bivši igrači Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovao je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Utakmica, koja se igrala u dvorani ‘Mira i prijateljstva’, završena je na 28. sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri.