10 najprofitabilnijih oblasti za započinjanje sopstvenog biznisa

Karijere

Uzbuđeni ste da započnete sopstveni posao i voljni ste da preduzmete neke rizike, kao što ste napustili trenutni posao ili ste bez ličnih prihoda na neko vrijeme. Ali postoji jedna logistička prepreka koja vas zaustavlja: nemate puno novca

Računovodstvo i poreske usluge vode na listi najprofitabilnijih oblasti za otvaranje malih firmi sa velikom profitnom maršom od 18,4 odsto, koju prati sektor nekretnina (15,2 odsto), pravne firme (14,5 odsto) i doktorske kancelarije (13 odsto).

Računovodstvo, knjigovodstvo i finansijske usluge 18,4 odsto 

Bez obzira kako ekonomija radi, svima su potrebni računovođe.

Upravljanje preduzećima – 15,5 posto

Ovu oblast čine male, privatne kancelarije bankarskih institucija i drugih vrsta holding kompanija. Neki dobro poznati primjeri holding kompanija su Berkšir Hetavej Vorena Bafeta i ICahn Enterprises Karla Ikana.

Kancelarije posrednika za nekretnine i brokerske firme – 15,19 procenata

Dok tržište nekretnina u velikoj mjeri zavisi od stanja privrede, brokeri i agenti nekretnina imaju niske operativne troškove, a sve što Vam je potrebno za početak poslovanja jeste agentska ili brokerska dozvola.

Iznajmljivanje automobilske opreme i Lizing: 14.55 procenata

Sa usponom ekonomije na zahtjev, analitičar Sagevorksa Libi Birman kaže da ljudi mogu da iznajmljuju automobile i kombinuju više tradicionalnih usluga iznajmljivanja.

Pravne usluge: 14,48 odsto

Svako ko je unajmio advokata zna da ta usluga nije jeftina. Zakon, kao i računovodstvo, generalno ima niske operativne troškove i odlikuje ga posao sa istim klijentima. Međutim, ova poslovna kategorija uključuje ne samo advokate, već i notare, kao i službenike za poravnanje (koji se bave transakcijom hartija od vrijednosti).

Stomatološke ordinacije – 14.41 procenata

Stomatolozi, poput ljekara, imaju koristi od redovnih pacijenata, dok troškovi pokretanja mogu biti skupi – stomatološka oprema je prilično skupa. Ovo je profesija koja je skupa za započinjanaje posle, ali garantuje poslovni uspjeh i visoku zaradu.

Zakupci nekretnina: 14,01 odsto

Zakupci i vlasnici nekretnina tvrde da je iznajmljivanje stambenih i poslovnh nekretnina profitabilan posao, koji obezbjeđuje povraćaj uloženog novca. Međutim, sam početak posla zahtjeva velika ulaganja.

Ordinacije ljekara: 13,01 procenata

Kako biste postali ljekar, morate proći kroz višegodišnje obuke, sertifikaciju i završene medicinske škole. Međutim, ljekari imaju koristi od otvaranja privatne ordinacije, rada sa redovnim klijentima jer ovaj posao ima relativno niske režijske troškove.

Ordinacije drugih zdravstvenih radnika: 13.30 odsto

Pedijatri, kiropraktičari, psihijatri spadaju pod kategoriju drugih zdravstvenih radnika – i svih drugih tipova ljekara, koji takođe mogu ostvariti zaradu. Međutim, za različite vrste posla razlikuju se i ulaganja.