Osam trenutno najboljih grana industrije za pokretanje biznisa

Karijere

Posao preduzetnika nije za svakoga. Potrebno je dosta odricanja i danonoćnog rada kako bi se određeni biznis podigao od temelja i kasnije održavao

Međutim, ako imate preduzetnički duh i razmišljate o pokretanju sopstvenog biznisa, ali niste se još odlučili u kojoj grani industrije želite da se okušate, ovih osam sektora, je trenutno najperspektivnije. Portal Inc.com je sastavio listu na osnovu podataka analitičara i intervjua sa stručnjacima iz oblasti industrija, investitorima i preduzetnicima.

Pomoć u slučaju katastrofa
Sve učestalije prirodne nepogode i hitni slučajevi izazvali su povećanje potražnje za ovakvim uslugama i povećano je finansiranje startapova. Očekuje se da će prihod za industriju pomoći u slučaju katastrofa skočiti na 11,2 milijarde dolara u 2022. godini sa 10,1 milijardi dolara u 2017. godini, navodi IBISWorld.

Alternativni proteinski prehrambeni proizvodi
Tehnologija je sada dostupna kako bi zadovoljila potražnju potrošača za hranom koja je ukusna i koja koristi proteine iz netradicionalnih izvora. Tržište je u 2016. godini iznosilo 4,2 milijarde dolara, a očekuje se rast od 6,8% između 2017 i 2022. godine, prema Research and Markets.

eSport
Amazon-ova akvizicija Twitch-a za 970 miliona dolara i vjerovatnoća da će NCAA podržati gejming zajednicu dovodi do ogromnog porasta u eSport sektoru. Očekuje se da će industrija u 2020. godini dostići 1,7 milijardi dolara, u poređenju sa 1,1 milijardi dolara u 2018. godini, prema podacima SuperData Research-a.

Agenti za influensere
Ovi startap-ovi zastupaju zvijezde društvenih mreža kojima je potrebna pomoć da pretvore Instagram pratioce u novac. Kako se uticaj društvenih mreža i dalje povećava, očekuje se da će se prihodi za ovu industriju povećati na 10,8 milijardi dolara u 2022. godine, što predstavlja skok od 2,2% u 2017. godine, prema IBIS-u.

Kozmetička tehnologija
Integracija tehnologije i kozmetike dovodi do talasa novih, inovativnih proizvoda, što predstavlja ogromnu priliku za sve koji žele da pokrenu svoj biznis. Očekuje se da će ukupno tržište ljepote skočiti na 27,8 milijardi dolara u 2022. godini sa 22,1 milijarde dolara koliko je iznosilo prošle godine, prema IBIS-u.

Ženska reproduktivna zdravstvena zaštita
Startapi pomažu ženama da preuzmu kontrolu nad njihovim reproduktivnim zdravljem sa aplikacijama za praćenje plodnosti i drugim uslugama. Studija Harris Williams iz 2015. godine procjenjuje vrednost američkog tržišta plodnosti na između tri i četiri milijarde dolara.

Vino u limenci
Proizvod se nije promijenio, ali nova ambalaža je postala prihvatljiva, naročito među milenijalcima. Ukupna prodaja vina u limenci u SAD-u porasla je na 32,3 miliona dolara prošle godine, što predstavlja povećanje od 29 miliona dolara od 2014. godine, prema Nielsen-u.

Briga o starima
Biznisi pronalaze inovativne načine da se brinu o velikoj populaciji bejbi bumera koji stare. Industrija brige o starima je generisala više od 50,7 milijardi dolara prihoda u 2017. godini, cifra koju IBIS očekuje da se poveća za oko 42 procenata do 2022. godine. (PCpress)