Instagram pokreće aplikaciju koja će olakšati internet kupovinu

Tehnologija

Jedna od najpopularnijih platforma za dijeljenje foto i video sadržaja, Instagram, navodno planira da pokrene novu aplikaciju kako bi otvorio dodatni prostor za internet kupovinu

Kompanija Fejsbuk, koja je pre šest godina kupila Instagram, razmišlja o pokretanju posebne aplikacije koja bi bila fokusirana na kupovinu, piše The Verge.

Pokretanjem aplikacije, koja bi nosila naziv IG Shopping, mogao bi da se proširi uticaj Instagrama na tržištu internet trgovine. To bi takođe omogućilo korisnicima da pretražuju i kupuju proizvode od trgovaca koje prate u okviru aplikacije IG Shopping. Razvoj aplikacije je i dalje u toku i nije jasno kada će se ikada pokrenuti.

Instagram je odbio da komentariše da li planira da pokrene aplikaciju IG Shopping, navodi Verdž.

Mnoge kompanije već imaju poslovne naloge, a korisnici sve više koriste aplikaciju Instagram da bi ostali u kontaktu sa svojim omiljenim brendovima. Četiri od pet instagramera već prate bar jedan posao.

Podsećamo, Instagram je u posljednjih nekoliko godina postepeno razvio više alata za preduzeća.

Godine 2016. poslovni profili su dobili mogućnost da označavaju proizvode direktno na postovima. Korisnici mogu da kliknu na oznaku, a potom im se otvara prozor u aplikaciji gdje mogu da ga kupe.