Dva čelnika Instagrama podnijela ostavke

Karijere

Instagram potresaju ostavke – čelo ove rastuće društvene  mreže napuštaju i njeni suosnivači, prenose mediji

Kevin Sistrom i Majk Kriger podneli su ostavke na mjesta glavnog izvršnog direktora i glavnog tehničkog direktora Instagrama, koji je u vlasništvu kompanije Fejsbuk, uz vrlo šturo objašnjenje takvog poteza.

Britanski javni servis BBC, kao mogući razlog navodi tenzije između suosnivača Instagrama i rukovodstva Fejsbuka. Ove ostavke u najbrže rastućem pokretaču Fejsbukovih prihoda dolaze samo nekoliko mjeseci nakon odlaska Jana Kouma, suosnivača aplikacije WhatsUp, koja je takođe u vlasništvu Fejsbuka, tako da ova društvena mreža ostaje bez razvojnih kadrova koji stoje iza njena dva najveća servisa.

Britanski javni servis BBC prenosi da je Sistrom, glavni izvršni direktor aplikacije, izjavio da on i Kriger odlaze da istraže svoju radoznalost i kreativnost.

– Sada smo spremni za naše naredno poglavlje. Kreiranje novih stvari zahtijeva da se povučemo, da shvatimo šta nas to inspiriše i da to uskladimo sa onim što svijetu treba, to je ono što planiramo da učinimo – naveo je Sistrom u saopštenju.

Instagram, kojeg je Fejsbuk kupio 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, sada ima više od milijardu korisnika.