Aston Martin se širi u biznis luksuznih nekretnina

Lux

Britanski brend automobila, Aston Martin, otkrio je 2016. godine svoje planove za proširenje biznisa u polje luksuznih nekretnina…

Za početak, oni su podijelili planove o građevini u Majamiju u obliku jedra, koja će dostizati 66 spratova i sadržati 391 luksuzni stan. Najskuplji od svih je svakako penthaus koji košta nevjerovatnih 50 miliona dolara. Po toj cijeni, svako od nas očekuje da penthaus dolazi opremljen svim najnovijim i najboljim pogodnostima, a Aston Martin brend upravo to i nudi.

Umjesto da samo nalijepe svoj logo na razvojni projekat, Aston Martin tim dizajnera je radio na njemu, kreirajući dizajn enterijera i pogodnosti koje ga prate. Penthaus od pedeset miliona dolara posjeduje visoke plafone, mermerne podove i moderne evropske aparate, zajedno sa dugačkom listom nevjerovatnih detalja koji će vam pružati komfor.

Ipak, penthaus koji je pogodan za Džejms Bonda ima još jednu pogodnost, koja će vjerovatno biti zaslužna za njegovu ultra brzu prodaju. Desetosobni stan dolazi sa poslednjim Aston Martin Vulcan modelom koji će ikada biti proizveden!

Aston Martin Vulcan je hiperautomobil namijenjen trkačkim stazama, a kreiran je kao dio proslave stotog rođendana slavnog brenda. Sa cijenom od 2.5 miliona dolara, samo dvadeset četiri primjerka su konstruisana, a model koji je dio ove ponude je jedini koji još uvijek nema vlasnika.

Njega pokreće sedmolitarski V12 motor, koji proizvodi nevjerovatnih 800 konjskih snaga, a za njega možemo reći da je najekstremnija Aston Martin kreacija koju će zamijeniti Aston Martin Valkyrie model.

No, da se vratimo na razvojni projekat. Zgrada će biti konstruisana na obali Majamija, a očekivano je da radovi budu gotovi za dvije godine. Aston Martin rezidencije su opisane kao “simfonije zaobljenog stakla i čelika”. Druge pogodnosti uključuju sobu za meditaciju, fitness centar na dva nivoa, teretanu za boks, njegov i njen spa odjeljak i umjetničku galeriju, virtuelnu sobu za golf, dva bioskopa, salon lepote i berbernicu.