Carl F. Bucherer – inspirisani svojom istorijom

Heritage BiCompax Annual model je i dalje vjeran originalu iz 1956.godine

Pedesete se uglavnom smatraju zlatnim dobom mehaničkog časovničarstva. Ne samo da je ta decenija bila svjedok rađanja savremenog dizajna, već je ona obilježila rađanje ere sportskih satova, što je u svakom slučaju imalo snažan uticaj na sve horologije.

Samim tim, nismo nimalo iznenađeni činjenicom da je Carl F. Bucherer brend odlučio da kreira omaž upravo tom periodu svojim novim Heritage BiCompax Annual modelom, hronografom koji je direktno inspirisan originalom iz 1956.godine, koji se nalazi u arhivi brenda i čiji je simetrični BiCompax dizajn brojčanika okarakterisan sa dva podbrojčanika koji ga dijele po dužini.

Ipak, novitet dolazi sa nekim veoma važnim razlikama. Za početak, za razliku od kućišta prečnika 34 mm u originalnoj varijanti, nova verzija dolazi sa prečnikom od 42 mm u dvije verzije: u ponudi su model od nerđajućeg čelika sa srebrnim brojčanikom i crnim totalizatorima, sa strukturnim gumenim kaišem i varijanta u dva tona, kreirana od nerđajućeg čelika sa roze i šampanj obojenim brojčanikmom i bazom, uz koronu koja je kreirana od 18-karatnog roze zlata i savršeno se slaže uz kožni kaiš boje konjaka.

Svaka verzija je ograničena na 888 komada, kao referenca 1888.godini, kada je ovaj slavni brend osnovan u Švajcarskoj. Takođe, moramo napomenuti da se još jedna ključna razlika može vidjeti u mehanizmu. Moderni hronograf koristi CFB 1972 automatski mehanizam, koji ima rezervu energije od 42 sata.

Na kraju, moramo naglasiti da je cijena ovih modela 10.500 dolara, te da su oni već sada dostupni za kupovinu.