Samsung najveći proizvođač pametnih telefona

Tržište

Samsung je ponovo zauzeo prvo mjesto kao najveći proizvođač pametnih telefona, navodi se u izvještaju za treći kvartal. Samsung zadnja tri kvartala drži 21 odsto tržišta, prenosi SEEbiz.

Drugo mjesto ljestvice i dalje pripada Huaweiju, uprkos problemima u kojima se našao zbog američkih sankcija. Štaviše, Huawei ne samo da se dobro drži, već i napreduju.

Naime, u prošlom kvartalu je držao 16 odsto tržišta pametnih telefona, a u trećem je povećao udio na tržištu dva odsto te trenutno drži 18 odsto tržišta.

Apple kao Apple, i dalje je treći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Apple je takođe u odnosu na prošli kvartal uspio povećati svoj udio na tržištu, sa deset odsto na 12 odsto.

Oppo je tokom trećeg kvartala zadržao četvrto mjesto na ljestvici, ali i tržišni udio od devet odsto. Xiaomi je trenutno na petom mjestu, a u odnosu na drugi kvartal kada je držao devet odsto tržišta, u trećem je zabilježio pad isporuka pa mu se i tržišni udio smanjio na osam odsto.

Tokom trećeg kvartala Samsung je ukupno isporučio 78,2 miliona pametnih telefona, Huawei 66,8 miliona, a Apple 44,8 miliona.