Srbija sa predstavnicima Amazona razgovarala o povoljnijim cijenama u regionu

Region

Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je s predstavnicima globalno poznate kompanije Amazon u Privrednoj komori Srbije o potencijalnoj saradnji i o tome da cijene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih. Time bi proizvodi poručeni preko Amazon platforme bili povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrijednosti manje od 50 eura oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je bilo riječi o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u tom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu s Ambasadom SAD i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji.

Više od 160 regionalnih kompanija imalo je priliku da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama, prenosi RTS.