Provjerena tehnologija i inovativna rješenja su najbolji put

Interview

Sprave najmodernije tehnologije na inovativan način kombinuju vakum sa infracrvenim zracima, kako bi se postigli rezultati koje je nemoguće ostvariti uobičajenim načinom vježbanja. Medicinski i naučno dokazano višestruko pozitivno dejstvo na organizam sada je dostupno i kod nas

razgovarao SLAVIŠA MIRKOVIĆ foto Aleksandar ARSENOVIĆ

Zamislite da trenirate istim intenzitetom kao i do sada, a da su rezultati 70 odsto efikasniji. Zvuči nemoguće, ali nemojte da padnete pod taj utisak. Body Space je nova inovativna tehnologija koja kombinuje vakum i infracrvene zrake, koji na poseban način stimulišu naše tijelo, te ga dovode u stanje u kome su takvi rezultati mogući. I to se omogućava svima, bez posebnih izazova, ujedno na naučan i medicinski neškodljiv način. Ova moderna fitnes rješenja posebno se preporučuju ljudima sa viškom kilograma kao i sportistima, pogodan je osobama koje pate od bolova u kičmi i leđima. Preporučuje se svima koji vole udobnost i efikasnost u sklopu jednog treninga.

Ovaj koncept je prilagođen ljudima koji nisu u sportu, koji imaju manjak vremena i vode brz način života, koji imaju problema sa zglobovima, kičmom, i nisu u formi

Ovu savremenu tehnologiju na naše prostore donosi Slađana Đukić. Diplomirani ekonomista i autor nekoliko stručnih radova objavljenih u više zbornika, a biznisom i menadžmentom se uspješno bavi više od 20 godina. Najviše se to odnosilo na transport naftnih derivata, da bi prije dvije godine, Axiom Company proširila svoju djelatnost u jednom potpuno drugom smjeru. Nedugo nakon otvaranja prvog Axiom Space Body studija (danas broje više od 1000 članova!) Slađana je postala ekskluzivni zastupnik za BiH i ovlašteni distributer za region Space Body uređaja.

Odakle ideja da pokrenete ovaj posao i korisnicima ponudite ovakav vid fitnesa i tehnologije?
– Posao nikako nije suprotnost životu i ideja se rodila iz ljubavi. Sport mi je uvijek bio važan. Kako sam mlada rodila djecu, nikad nisam stigla profesionalno da se bavim sportom, ali sam se trudila da svojoj djeci postavim zdrav temelj i sport postavim kao kulturu življenja. I u tome sam uspjela, moj sin i kćerka su “hodajuće reklame” za Body Space. Citiraću S.J.-a: “Ne možete spojiti kockice gledajući naprijed, možete to učiniti samo gledajući nazad…” Nešto poput Axioma je falilo i meni. Inovativno, provjereno i mjesto gdje se spajaju sport, ljepota i zdravlje. Kada sam se uvjerila u učinkovitost mašina, odlučila sam da to podijelim i sa svojim sugrađanima.

Body Space je vodeći svjetski hit, a zahvaljujući vama dostupan je i kod nas. Možete li nam objasniti o čemu je tačno riječ i po čemu se koncept treninga razlikuje od dosadašnjih?
– Upravo tako, samo u BiH smo otvorili preko 20 studija. Razlikuje se po tome što za 30 minuta vježbanja na ovoj spravi gubi se i preko 1300 kalorija, što je nemoguće postići bilo kojim uobičajenim treningom.

Preko 10 cm u obimu stomaka za mjesec dana je optimalan rezultat, što zavisi naravno i od metabolizma i načina života. Nakon trećeg treninga, članovi već vide i osjete promjenu, bilo da li žele da smršaju ili da se zategnu

Šta je to infrared, a šta vakum tehnologija, koje su ključne u ovom inovativnom procesu vježbanja?
– Vakum pomaže tako što na osnovu promjene pritiska stvara dodatno opterećenje. IR zraci zagrijavaju tkiva, mišiće, kosti i zglobove i time ubrzavaju protok krvi i limfe što rezultuje brzim topljenjem masti, a na kraju opuštanjem mišića, smanjenjem bolova i bržim oporavkom od povreda. Medicinski i naučno je dokazano višestruko pozitivno dejstvo na organizam.

Spomenuli ste brzi oporavak od povreda, smanjenje bolova, da li se treninzi preporučuju sportistima?
– Naravno, u Axiom Body Space-u vršimo pripremu i oporavak profesionalnih sportista i raduje nas što su brojni profesionalni sportisti, od kojih najčešće fudbaleri, odbojkaši, košarkaši i bokseri posjetili naš centar prilikom dolaska u Banjaluku, a u cilju dostizanja vrhunca sportske forme, poboljšanja kondicije, ali i opuštanja nakon napornih i zahtjevnih treninga i utakmica.

Medicinski stručnjaci redovno posjećuju naš centar i slažu se da ovaj trening sa sobom nosi cijeli niz zdravstvenih koristi

Kome je još namijenjen trening kao takav, znamo da uobičajen danas ima raznih ograničenja?
– Ovaj koncept je prilagođen ljudima koji nisu u sportu, koji imaju manjak vremena i vode brz način života, koji imaju problema sa zglobovima, kičmom, i nisu u formi. Medicinski stručnjaci redovno posjećuju naš centar i slažu se da ovaj trening sa sobom nosi cijeli niz zdravstvenih koristi.

Da li ima, i koje su kontraindikacije?
– Kontraindikacije ništa nisu drugačije od uobičajenog treninga, uvijek volim reći da bolestan čovjek ne trenira, bolestan čovjek se liječi, pa kad se izliječi može da trenira. Ne trebaju ljudi koji imaju teške bolesti poput kancera ili epilepsije, da rade ijedan trening pa tako ni ovaj.

Rezultati su individualna stvar i zavise od mnogo faktora, ali možete li nam reći kakve rezultate postižu vaši članovi generalno, koji vremenski rok je potreban da se oni dostignu?
– Preko 10 cm u obimu stomaka za mjesec dana je optimalan rezultat, što zavisi naravno i od metabolizma i načina života. Nakon trećeg treninga članovi već vide i osjete promjenu, kako u cilju da smršaju ili se zategnu, a najbolji pokazatelj za to su im mjere koje uzimamo prilikom prvog dolaska.

Body Space tehnologija omogućava da se za 30 minuta vježbanja gubi i preko 1300 kalorija, što je nemoguće postići nekim uobičajenim treningom

Koliko traje trening?
– U okviru članarine 30 minuta, na traci ili biciklu. Na drugim spravama po potrebi, nema posebnih ograničenja. Ja volim da dođem nakon druge smjene i treniram do dva sata, što mi pomaže da se isključim od prethodnih obaveza. Ova vrsta treninga je detoks u svakom smislu.

Spomenuli ste da je otvoreno preko 20 Body S studija u BiH. Vi ste ujedno i distributer? Gdje sve možemo pronaći Body Space?
– Osim u Banjaluci, otvorena su tri centra u Sarajevu, dva u Mostaru, dva u Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Gradišci i drugim gradovima, ne samo u BiH, nego i u Crnoj Gori. Što nije čudno, jer rezultati ne izostaju i kada je u pitanju ono što mi kao distributeri nudimo, granice za napredak stvarno ne postoje. A ponuda će biti još bogatija, jer nama upravo stižu nove sprave.

TUV NORD
Axiom Body Space posjeduje verifikovane sertifikate od strane ovlaštene i vodeće sertifikacijske i inspekcijske kuće, TUV NORD, u svijetu poznate kao simbol kvaliteta i sigurnosti. Ova njemačka kompanija ima tradiciju dugu 140 godina u obavljanju poslova tehničke inspekcije, nadzora, ispitivanja, tehničkih ekspertiza, i predstavlja sveprisutan brend – njihova tri slova kao garant da neki uređaj radi besprijekorno nalazi se od kućanskih uređaja do velikih mašina, uređaja i postrojenja.

SPORT KAO NAČIN ŽIVOTA
Sportski duh, disciplina i karakter, osobine koje samo sportisti imaju, odlika su cijele porodice. Sin Branko je profesionalni fudbaler, ćerka Sofija inženjer organizacionih nauka i kako Slađana ističe, oni su “hodajuće reklame” za Body Space. Enterijer centar u Banja Luci krase njihove velike fotografije jedinstvenog dizajna, ali i fotografija Vladana Kovačevića, Slađaninog zeta, za kojeg kaže da je njeno treće dijete, a koji je takođe profesionalni sportista, najbolji golman najprije BiH, a zatim i Poljske.