Regulatorna agencija za komunikacije kaznila BH Telecom zbog fudbala

COMPANY

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) kaznila je BH Telecom sa 15.000 KM, a generalnog direktora te firme Sedina Kahrimana sa 2.000 KM, jer su bez dozvole RAK-a pružali usluge emitovanja utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV, objavila je N1.

Krajem prošle godine BHRT je emitirao Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a prema objavljenim informacijama BHRT i BH Telekom su potpisali ugovor o sublicenciranju medijskih prava za Svjetsko prvenstvo.

Navedeno je da će svi građani Bosne i Hercegovine moći pratiti sve utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu besplatno na programima BHRT-a i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

No, to se ispostavilo netačnim, pojedine utakmice su bile dostupne samo na MY TV, a pojedine je BHRT prenosio sa 15 minuta zakašnjenja.

Uslijedile su reakcije i prijave Regulatornoj agenciji za komunikacije koja je krajem januara donijela odluku o kažnjavanju BH Telecoma i direktora te kompanije uz napomenu da svako ponovljeno kršenje može rezultirati izricanjem strože kazne.