Etihad ostaje u Air Serbia

Er Srbija je sa polovinom decembra prevezla 2,55 miliona putnika u 2016. do 44 destinacije i tako premašila svoj rekordni broj putnika iz 2015.

Nacionalna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Etihad” negirala je da se povlači iz Er Srbije, u kojoj ima 49 posto vlasništva; preostalih 51 posto u vlasništvu je Republike Srbije.

– Spekulacije u vezi sa promjenom investicije Etihad aviejšn grupe  u Er Srbiji i podrškom koju pružamo svojoj partnerskoj srpskoj kompaniji potpuno su netačne i bez osnova. Etihad jeste i ostaće u potpunosti posvećen strateškom partnerstvu sa većinskim vlasnikom Er Srbije, Vladom Republike Srbije. Od svog ponovnog pokretanja, prije samo tri godine, srpska nacionalna avio-kompanija transformisana je u profitabilnog i održivog avio-prevoznika, najboljeg u svojoj klasi – odgovar je iz Etihada.

Osim Er Srbije, koja je u prošloj godini ostvarila neto dobit od 1,2 miliona dinara (uz subvenciju Vlade Srbije od 29 miliona), Etihad ima udio u njemačkom Er Berlinu i italijanskoj Alitaliji.

Er Srbija je sa 16. decembrom prevezla 2,55 miliona putnika u ovoj godini i tako premašila svoj rekordni broj putnika ostvaren 2015. Rastu saobraćaja doprinijelo je i pet novih avio-linija prema Evropi i Americi, proširivši mrežu na 44 destinacije. U nove destinacije spadaju dugo očekivana prekookeanska linija do Njujorka, kao i Hamburg, Kijev, Ohrid i Sankt Peterburg.