Švajcarski časovnik od milion franaka

Časovnik švajcarskog porekla čiji je naziv Swiss Mad Watch ima unikatan, interesantan i beskompromisan dizajn

Nastao je kao djelo H. Moser & Cie. brenda, koji su se protivili dodavanju epiteta “švajcarski” brojnim brendovima, koji nisu dorasli izazovu koji nezavnisni časovničari iz ove zemlje savladavaju sa lakoćom. Kreiran u Švajcarskoj, od strane švajcarskih umjetnika, upotrebom švajcarskih materijala, Swiss Mad časovnik ima simboličnu vrijednost, kojom ovaj brend pokušava da demonstrira važnost vraćanja Swiss Made epiteta na vrh na kome je nekada bio nedodirljiv.

Swiss-Alp-Watch

Kućište njihovog novog časovnika napravljeno je od švajcarskog sira, koji je korišćen kao bazni materijal, a kome je potom dodat inovativni kompozitni materijal itr2©, da bi na kraju kućište bilo mašinski obrađeno i polirano. Za kaiš ovog modela korišćena je kravlja koža, koja je bila očigledan izbor. Završni detalji po kojima se ovaj model izdvaja od drugih su crveni fume brojčanik i dupli indeksi na pozicijama 12, 3, 6 i 9 sati, koji suptilno reflektuju izgled švajcarske zastave. Rezultat čitave ove kompozicije je nevjerovatan časovnik, koji je beskompromisno i očaravajuće švajcarskog porijekla.

Swiss_Mad-watch1

Ovaj časovnik će biti zvanično predstavljen na Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), koji traje do 20. januara. To je savršena prilika da se divite ovom modelu, jer će rijetko ko moći da ga priušti. U švajcarskim francima, njegova cijena iznosi 1.081.291 CHF, što je referenca datuma potpisivanja federalne povelje, 1. avgusta 1921.godine.

Sav profit od prodaje ovog časovnika biće iskorišćen za kreiranje fonda koji će pružati podršku nezavisnim švajcarskim časovničarima, koji trenutno ispaštaju zbog teške ekonomske situacije. Upravo ti umjetnici održavaju tradicionalno švajcarsko časovničarstvo živim i pomažu njegovu dalju evoluciju.