Kit Ričards potvrdio: Ubrzo novi album Rolingstonsa

Gitarista legendarne britanske rok grupe Rolingstons Kit Ričards rekao je da rade na novom albumu, poslije objavljene fotografije na kojoj se vidi britanski reper Skepta u studiju sa Stonsima

Rokeri 70-godišnjaci držali su koncerte posljednjih deset godina, ali nisu objavili novi studijski album. Oni su objavili album u decembru koji je bio obrada bluz numera „Blue and Lonesome“. Njihov posljednji originalni studijski album „A Bigger Bang“ izdat je 2005. godine.

Upitan ovog vikenda na forumu fanova na Jutjubu o mogućnosti izdavanja novog albuma Stonsa, Kit Ričards je odgovorio: „Da, zapravo to će biti vrlo, vrlo uskoro“.

Šejn Gonzales, osnivač Midnajt studija (Midnight Studios) u Londonu je ranije ovog mjeseca otkrio preko Instagrama sliku repera Skepte sa pjevačem Stonsa Mikom Džegerom, što je podstaklo spekulacije o njihovoj saradnji.

Kit Rišards je rekao da bi novi album mogao da sadrži bluz klasike, i govorio o tome koliko su članovi benda uživali tokom snimanja albuma obrade bluza. On je naveo i da je snimanje novih dijelova dalo Stonsima podstrek energije.

Rolingstonsi planiraju da održe koncerte na evropskim stadionima u septembru i oktobru.