Smaragdni Hublot model koji ostavlja bez daha

Još jednom zauzimajući vodeće mjesto u trci za inovacijama u polju časovnika, Hublot je skoro predstavio svoju novu iteraciju Big Bang MP-11 koja je napravljena od SAXEM – Sapphire Aluminium oXide i rijetkog Earth Mineral, materijala koji nikada ranije nije korišćen u ovom domenu…

Kako bi kreirali materijal nalik smaragdu, Hublot je kombinovao aluminijum oksid, osnovnu komponentu safira, sa rijetkim elementima kao što su tulijum, holmijum i hromijum. SAXEM je unikatni materijal koji nema tenziju i čvršći je od smaragrda, što ga čini idealnim za oblikovanje u slučaju kućišta jednog sata. Ograničen na samo dvadeset jedinica i vodootporan do dubine od 30 metara, Hublot Big Bang MP-11 SAXEM ima kućište prečnika 45 mm, kome je dodat kontrast u formi šest H oblikovanih, poliranih i pjeskiranih crnih titanijumskih šrafova na bazi i crne titanijumske korone sa gumenim umecima.

Unutar kućišta, nalazi se ručno navijajući skeletonizovani HUB9011 mehanizam, sa rezervom energija u trajanju od dvije nedelje. Sa više od 270 komponenti, ovaj časovnik je kompletiran zelenim fluorescentnim kazaljkama i indeksima, uz antireflektivno safirno staklo i crni gumeni kaiš sa crnom keramičkom kopčom.

Sa cijenom od 127.000 dolara, ovaj model ultra ograničenog izdanja je već sada dostupan za kupovinu.