Montblancovi prvi bronzani satovi

Montblancova istorijska kolekcija 1858, inspirisana naslijeđem stare časovničarske kompanije Minerva koju je Montblanc otkupio 2007, obogaćena je s tri nova vintage modela od bronze. Ovo je prvi put da Montblanc koristi ovu leguru za izradu satova, koje predstavlja u susret SIHH-u 2017. godine

Svrha novih bronzanih modela je odavanje počasti vojničkim satovima iz 30-ih. Zanimljivo, na dva nova modela Montblanc kombinuje bronzu s čelikom kako bi se postigao netipični dvobojni efekat. Sva tri modela idu uz vintage svijetlosmeđi kožni kaiš.

Montblanc 1858 Chronograph Tachymeter Limited Edition 100 ima bronzano kućište, prečnika 44 mm, koje je s gornje strane zatvoreno safirnim staklom, a s donje poklopcem od titanijuma boje bronze. Brojčanikom retro boje šampanjca dominiraju velike luminiscentne arapske brojke i kazaljke, skala tahometra i podbrojčanici hronografa na 3 i 9 sati. Kalibar MB M16.29 na ručno navijanje ima 22 rubina, 50-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, malih sekundi i hronografa. Sat je vodootporan do 30 metara, a izrađen je u ograničenoj seriji (100 primjeraka).

Montblanc 1858 Automatic Dual Time ima 44-milimetarsko kućište od čelika s ramom od bronze, u kome je smješten automatski kalibar MB 29.19 sa 34 rubina, 42-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, datuma, prikaza druge vremenske zone i indikatora dana/noći. Brojčanik je crn s velikim luminiscentnim arapskim brojkama i stilizovanim kazaljkama te podbrojčanikom malih sekundi na 6 časova. Sat je vodootporan do 30 metara.

Montblanc 1858 Automatic, kao i prethodni tip, ima 44-milimetarsko čelično kućište s bronzanim ramom i vizuelno sličan brojčanik na kome nema podbrojčanika malih sekundi, prozorčića za datum i dodatne kazaljke druge vremenske zone. Sat pokreće automatski kalibar MB 24.16 sa 31 rubinom, 38-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i sekundi. Model je vodootporan do trideset metara.